Αιμορροϊδοπλαστική Laser – LHP method

Υπηρεσία

Αιμορροϊδοπλαστική Laser – LHP method

Οι αιμορροΐδες είναι φλέβες που φυσιολογικά υπάρχουν στη περιοχή του ορθού και του πρωκτού και λειτουργούν ως αγγειακά ‘μαξιλάρια’ προσδίδοντας ελαστικότητα και διευκολύνοντας τη διαδικασία της κένωσης. Για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με δυσκοιλιότητα, παχυσαρκία , χρόνιο βήχα και κακή διατροφή, οι αιμορροΐδες διογκώνονται και φλεγμαίνουν.

Η νόσος περιγράφεται χαρακτηριστικά στις ανεπτυγμένες κοινωνίες ως η νόσος των tablet ή κινητών !, από το γεγονός ότι οι άνθρωποι περνούν πολύ ώρα καθισμένοι στη λεκάνη χαζεύοντας την οθόνη του κινητού, προκαλώντας άθελά τους υπέρμετρη διόγκωση των αιμορροΐδων.

Τα συχνότερα συμπτώματα είναι αιμορραγία με τη μορφή σταγόνων αίματος μετά τη κένωση και πόνος κυρίως σε καθιστική θέση. Αναλόγως με την έκταση του προβλήματος και τη πρόπτωση των αιμορροϊδικών όζων από το πρωκτό, η αιμορροιδοπάθεια διακρίνεται σε I, II, III &IV βαθμού.

Όσο τα συμπτώματα είναι ήπια και σε αραιά χρονικά διαστήματα, η συντηρητική αγωγή (όχι χαρτί παρά μόνο πλύσιμο, χρήση τοπικά αλοιφών και αγωγής από το στόμα, αποφυγή αλκοόλ και πικάντικων ουσιών) φαίνεται να ελέγχει το πρόβλημα. Δυστυχώς όμως χρόνο με το χρόνο τα συμπτώματα γίνονται πιο συχνά και πιο έντονα.

Και σε αυτή τη φάση συνήθως αναζητείται βοήθεια από ειδικούς. Ένας λόγος που διστάζουν πολλοί να απευθυνθούν σε Χειρουργό είναι το γεγονός ότι οι παραδοσιακή χειρουργική των αιμορροΐδων (χειρουργική εκτομή αιμορροΐδικων όζων κατά Milligan-Morgan) συνεπάγεται έντονα δύσκολη περίοδο αποθεραπείας με έντονο πόνο, απώλεια αίματος και δυσκολία καθίσματος ή εργασίας για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Σήμερα ευτυχώς έχουμε τη τεχνολογία laser στα χέρια μας και η διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης είναι απόλυτα αναίμακτη χωρίς τομές, χωρίς γενική αναισθησία με διάρκεια νοσηλείας 6 ωρών συνολικά!

Το νέας τεχνολογίας διοδικό laser με κωνοειδή κεφαλή και συχνότητα 1470 nm μπορεί δια οπής ολίγων χιλιοστών να προκαλέσει θερμικό καυτηριασμό των τροφοφόρων αγγείων της κάθε αιμορροΐδας επιτυγχάνοντας τη ρίκνωσή της. Έτσι αποφεύγονται οι μεγάλες χειρουργικές τομές στη περιοχή του πρωκτού που γίνονται με τη κλασσική μέθοδο.